File de somon imbracat in crusta de cartofi duchese

30 iunie 2023

File de somon imbracat in crusta de cartofi duchese

Ingrediente:

4 fileuri de somon,

Lamaie 1 bucata                                                     

Portocala 1 bucata,

350 gr cartofi,

75-100 gr Unt,

2 Galbenusuri de ou

Ulei de masline,

Condiment pentru peste,

100 gr cascaval ras foarte fin,

Rosii cherry,

200 gr de ciuperci Shimeji

8 rosii cherry,

10 florete de broccoli,

4 baby morcovi,

praf de curry.

ulei,

usturoi,

capere,

Flori si plante aromate.

 

Mod de preparare:  Somonul fara piele, se asezoneaza cu sare, piper si condiment pentru peste. Se stropeste cu zeama de lamaie,  portocala si ulei de masline si se lasa in asteptare.

Punem cartofi la fiert in apa rece aproximativ 30 de minute incercam sa vedem daca sunt facuti daca nu ii mai lasam inca 15 minute. Dupa aceea ii curatam taiem cubulete si ii vom trece prin sita. Dupa ce sunt trecuti prin sita se va adauga untul si potrivim de sare.

Adaugam cele 2 galbenusuri de ou si cascavalul ras foarte fin,  nu punem lapte deloc in piureul nostru. Dupa ce am facut aceasta pasta, vom pune piureul rezultat intr-un posh.

Scoatem pestele de la marinat, il tamponam pentru a indeparta excesul de lichid si il vom acoperi cu un strat generos de piure de cartofi cu galbenus de ou.

Se introduce la cuptor la T 180 de grade pentru 25 de minute. Dupa expirarea timpului verificam bine. Se serveste ca in imaginile alaturate.  Am  broccoli si  morcovi. Morcovi pe care ulterior i-am tras la tigaie cu un praf de crry. Si de asemeni am servit cu doua rosii cherry concase(la fiecare farfurie). Am sotat si cateva ciuperci Shimeji in unt cu un pic de usturoi si putina sare.  am servit cu un sos de capere. Decoram cu flori si plante aromate.

Pofta buna.


Lasă un răspuns