Ostropel din carne de pui

6 ianuarie 2023

Ostropel din carne de pui

Ingrediente:

1,3 kg carne de pui,

150 ml de ulei,
200 g ceapa,
100 g de morcovi,
50 g amidon,
100 g pasta de tomate,
50 g de usturoi,
75 ml vin alb,
2 kg cartofi,
50 g patrunjel verde,
1 litru de stoc de pasare,
30 g de sare,
2 g de cimbru,
2 g de boia dulce,
3 fire de ceapa verde.

Mod de preparare:

Spalam carnea si o stergem. O portionam si vom trece bucatile de carne prin flacara pentru a nu ramane  fulgi pe carne. Dupa aceasta operatiune spalam carnea din nou si indepartam surplusul de apa. Spalam si curatam legumele. Morcovi si ceapa se taie in cubulete mici, iar cartofi in cuburi de marime potrivita.

 

Curatam usturoiul si il taiem fasii. Punem ulei intr-o tigaie mai incapatoare sau wok si adaugam bucatile de carne de pui pe care le-am sarat in prealabil. Lasam sa se prajeasca pe o parte dupa care intoarcem si pe cealalta parte si continuam, adaugam ceapa si morcovi, iar dupa 5 minute vom adauga 75 ml de stoc de pui, continuand fierberea la foc potrivit.

Lasam vreo 15 minute la foc. In aceste timp, vom pune in alt vas amidonul si un polonic de supa rece si vom amesteca, evitand sa facem aglomerari. Daca este prea dens mai adaugati supa. Acest amestec se va trece prin sita dupa care se va adauga in wok peste bucatile de carne, mai adaugam aproximativ un litru de stoc de pui si lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam cimbru si boia.

Diluam pasta de tomate in stocul de pui, pregatim vinul, tocam ceapa verde si patrunjelul si taiem usturoiul fasii.

 

Acest preparat se poate manca simplu adica carnea cu sosul rezultat dar la fel de bine merge o garnitura din cartofi natur cu patrunjel, ceea ce am facut eu. Am curatat cartofii de coaja, am taia in cuburi de marime potrivita si i-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa 25 de minute am verificat, sa vad daca sunt fierti.  Daca s-au fiert se scurg de apa si se lasa in asteptare.

Continuam ostropelul, adaugam usturoiul, pasta de tomate, ceapa verde si  mai lasam inca 15 minute. Aproape de final adaugam vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel, gustam si potrivim cu sare si piper.

Preparatul se serveste cald cu restul de patrunjel tocat deasupra.

 

Peste cartofii natur punem patrunjel tocat si asezonam.

Servim ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Lasă un răspuns