Sarmale din carne de porc cu varza acra
Ingrediente:
- 1 kg de carne de porc, fleica,
- 2 verze murate de marime potrivite,
- 200 g de orez,
- 3 cepe,
- Sare, piper boabe sau pudra,
- 10 g Paprica afumata,
- 150 g pasta de tomate,
- 2-3 frunze de dafin,
- Ulei,
- 200 g kaizer/ costita afumata,
- 1 ardei gras,
- Smantana si ceapa verde pentru decor,

-
Mod de preparare:
-
Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina.
-
Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute.
- Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine.

-
Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat).
-
Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin(sau lasate bucata intreaga) si adaugam pasta de tomate diluata in supa.
-
Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore, se lasa pana scad si se rumenesc un pic deasupra.
-
Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta Buna

Lasă un răspuns