Sarmale din carne de porc cu varza acra

21 septembrie 2022

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de porc, fleica,
  • 2 verze murate de marime potrivite,
  • 200 g de orez,
  • 3 cepe,
  • Sare, piper boabe sau pudra,
  • 10 g Paprica afumata,
  • 150 g pasta de tomate,
  • 2-3 frunze de dafin,
  • Ulei,
  • 200 g kaizer/ costita afumata,
  • 1 ardei gras,
  • Smantana si ceapa verde pentru decor,
  • Sarmale, carne de porc, varza acra
  • Mod de preparare:

  • Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina.

  • Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute.

  • Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine.
  • Sarmale din carne de porc cu varza acra
  • Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat).

  • Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin(sau lasate bucata intreaga) si adaugam pasta de tomate diluata in supa.

  • Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore, se lasa pana scad si se rumenesc un pic deasupra.

  •  Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.

    Pofta Buna


Lasă un răspuns