Sfere de ciocolata servite cu mousse de zmeura, pralina si sol comestibil

22 iunie 2023

Sfere de ciocolata servite cu mousse de zmeura, pralina si sol comestibil

Ingrediente pentru Mousse:

500 de grame de zmeura,                                 

150 gr de zahar tos,

Juice de la jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Se spala zmeura si se va pune intr-o cratita(doar 450 gr, restul o vom taia cubulete marunte si o vom pune in compozitia mouse-ului la final) peste aceasta adaugam cantitatea de zahar si dam la foc mic. Lasam sa se inmoaie si  sa rezulte un sirop mai gros. Vom trece amestecul rezultat prin sita sa indepartam semintele din fructe, lasam sa se raceasca.

Separat extragem juice-ul de lamaie si vom hidrata gelatina(7-10 g sau 1 pliculet).  Intr-o cratita adaugam siropul cu sucul de lamaie si dam la foc mic, doar pana se incalzeste putin si se va activa gelatina, nu trebuie sa fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Batem 200 ml de frisca la robot impreuna cu 100 gr de zahar(gustati daca doriti mai dulce mai puteti adauga zahar este dupa gustul fiecaruia).

Dupa vreo 2-3 minute frisca deja se intareste. Scoatem frisca din vasul robotului si va trebui sa incepem sa adaugam siropul rece in frisca batuta.

Vom amesteca cu o spatula si vom aera compozitia. Taiem restul de zmeura in cubulete mici si le vom adauga in compozitia mousse-ului nostru. Cu acest mousse vom umple sferele de ciocolata. Dam mousse-ul imediat la frigider.

Sferele de ciocolata,

avem nevoie de 300-350 gr de ciocolata neagra cu grad de cacao ridicat peste 80%. Ciocolata o vom topi la bain-marie fara ca vasul sa atinga apa din celalat vas.  Luam o forma de silicon speciala pentru acestea si din ciocolata topita cu ajutorul unei pensule, vom pensula peretii sferelor cu ciocolata topita intr-un singur strat si dam la frigider pentru 10 minute. Dupa expirarea timpului repetam inca odata aceasta operatiune si iarasi vom da la frigider.

Facem solul comestibil dupa cum urmeaza:

125 gr de faina de migdale,

75 g faina normala,

125 gr zahar tos,

50 gr pudra de cacao,

50 gr unt nesarat,

Se amesteca toate ingredientele bine se pune pe hartie de copt si se va da 10-15 minute la 150-160 de grade la cuptor. Dupa care se scoate si se va faramita rezultand un efect de pamant sau sol.

Pralina de zahar, se vor da la cuptor 100-150 gr de alune sau nuci pentru a se rumeni, se pot lasa intregi dar la fel de bine le putem si rasni sa rezulte o pulbere cum am facut eu.

Pregatim un caramel, dupa cum urmeaza: 100 gr de zahar cu o ceasca de apa rece, cat sa acopere apa zaharul si dam la foc mic. Lasam la foc mic aproximativ 10 minute nu amestecam. Cu o pensula inmuiata in apa rece vom da jos cristalele de zahar care se formeaza pe pereti. Caramelul trebuie sa aibe o culoare ca de chihlimbar, atentie marita ca foarte repede se arde si devine amar.

Am luat repede de pe foc caramelul, am adaugat alunele macinate dupa care au pus pe o forma de silicon si am adaugat frunze de menta tocate foarte fin. De asemeni am deshidratat frunze de menta(la cuptorul cu microunde) si am facut o pulbere pentru décor.

Partea de asamblare: am pus pamantul comestibil, am scos sferele de ciocolata si le-am umplut cu mousse-ul de zmeura, am facut o bila din doua sfere. Am rupt pralina si am decorat cu ea, cu pudra de menta si cu alte fructe de padure ce mai aveam prin frigider. Cam aceasta este reteta pe care o vedeti in fotografiile alaturate. 

Alta data, cand am facut aceeasi reteta, am pus in interiorul mousse-ului de zmeura, sfere mici din gel din fructul pasiunii. Va atasez fotografii si enjoy la degustat.

Pare mult de facut dar este deosebit de delicioasa.

Pofta buna.

 



2 Comments

avatar
MUSCALU Liliana Posted on 25 iunie 2023

Arata super.Felicitari Nico.❤🌹

avatar
Sandulache Nicoleta Posted on 30 iunie 2023

Multumescccccccccccccccc

Lasă un răspuns