Aceasta este o reteta specifica continentului sud american avand diferite interpretari in fiecare tara.
O reteta foarte simpla, sanatoasa si foarte populara in Costa Rica, sunt diverse versiuni, Ceviche Mexicano, Peruano, Tico, Panameno, Hawaiano cu o multitudine de combinatii, elementul central este pestele alb sau fructe de mare, cu mult suc de lamaie si cilantro, preparatul este foarte lichid.
Ingrediente:
- 1 file de Tilapia 200 gr,
- 1 ceapa rosie mai mare,
- Juice de la 4-5 lamai,
- Cilantro(coriandru) o legatura,
- Sare, Piper,
- Tabasco,
- ½ ardei Jalapeno,

Taiem fileul de peste in cubulete potrivite nu foarte mici.
Taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina.
Taiem fin ardeiul iute, daca este prea puternic, ori punem mai putin ori nu mai adaugam piper.
Gustati, este in functie de gustul vostru, nici prea picant sa nu puteti sa il savurati.
Asezonam cu sare, adaugam doar cateva picaturi de tabasco iar la final tocam cilantro si il adaugam.
Dam la frigider pentru cel putin doua ore sa se combine aromele. 
Pofta Buna


Lasă un răspuns