Chocolate Fondant

19 martie 2023

Ingrediente pentru 6-8 portii:

240 g de ciocolata cuvertura 70% 120 g de unt 82% 4 oua 60 g de zahar tos 60 g de faina. Pentru a unge formele de romerkin(de ceramica sau de aluminiu din care ai: 50 g de unt cu care dai pe forme pentru a nu se lipi compozitia de margini Se poate servi cu inghetata, fructe de padure.

Mod de preparare: Topiti ciocolata(bain-marie) si amestecati cu untul intr-un vas. Amesteca ouale cu zaharul impreuna, pana va rezulta o mixtura si se va topi zaharul. In amestecul de ciocolata si unt se va adauga faina cernuta si vom amesteca incet. Luam 8 vase de ceramica(romekin) sau de aluminiu le ungem cu unt, presaram un praf de cacao si miscam forma circular pentru a veni cacaoa pe laterale sa nu se lipeasca, punem pe fundul formei un patratel de hartie cerata.

Puneti compozitia in forme si lasati o ora la frigider. Dupa aceea scoateti din frigider si dati la cuptor la T 200° NUMAI 8 MINUTE. Lasati 1 minut si serviti cu inghetata alaturi. Cand taiem din el trebuie sa curga ciocolata. Reteta este minunata si apartine lui Chef Nico Lontras, dupa ce am mancat mi-am permis sa reproduc si eu aceasta reteta cat si reteta de White fondant, ceva divin, merita sa o preparati, rezultatele sunt fantastice, iar invitatii raman cu o minunata senzatie pe bolta palatina. White chocolate fondant with mango puree and popping candy, aceasta era reteta originala a lui chef Lontras, numai ca eu am facut un piure din zmeura, am decorat cu afine si popping candy(sunt acele bombonele care pisca pe limba, copii stiu mai bine).

 

 

Pofta Buna.

 


Lasă un răspuns