Quique Lorraine pentru 10 portii
Aluat:
- 400 g de faina
- 200 g de unt
- 2 oua intregi
- sare si putina apa
-
Compozitia:
- 170 g de costita
- 170 g de sunca
- 25 g de unt
- 100 g de ceapa alba
- 50 g de ceapa verde
Compozitia 2:
- 400 de ml de smantana 32% grasime
- 100 g de cascaval ras
- 5 oua
Mod de Preparare:
- Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa.

- Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider intre 15-30 de minute.
- Costita si sunca se taie cubulete mici, ceapa de asemeni marunt, se va pune unt si ulei in tigaie si vom sota ceapa,
- Dupa care adaugam costita, dupa ce acestea sunt sotate se vor scoate pe servetele absorbante si vom sota sunca care va fi scoasa separat.

- Separat vom amesteca 400 de ml de smantana 32% grasime cu 100 g de cascaval ras se amesteca bine si se vor mai adauga in aceasta compozitie 5(cinci) oua intregi.
- Scoatem aluatul de la frigider, luam o forma de tarta pe care o vom unge cu unt si tapeta cu faina dupa care vom forma blatul pentru tarta noastra
-
Etape intermediare:
- Vom intinde aluatul si il vom intepa cu o funculita dupa care il vom la la cuptor la T 180°C 15 minute. Dupa acest timp vom scoate tarta si vom adauga compozitia de ceapa, sunca, costita si compozitia din oua, smantana si cascaval
- Din aluatul de tarta am oprit material pentru orna quique-ul nostru cu bare longitudinale si verticale de aluat ca in imaginile alaturate.

- Vom da iarasi la cuptor la T 180° C, aproximativ 25-30 de minute, verificati.
- Va voi atasa fotografii si de la examenul care l-am sustinut si am avut de preparat evident Quique Lorainne.

-
Pofta Buna

Lasă un răspuns