Quique Lorraine pentru 10 portii

23 septembrie 2022

Quique Lorraine pentru 10 portii

Aluat:

  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • 2 oua intregi
  • sare si putina apa
  • Compozitia:

  • 170 g de costita
  • 170 g de sunca
  • 25 g de unt
  • 100 g de ceapa alba
  • 50 g de ceapa verde

Compozitia 2:

  • 400 de ml de smantana 32% grasime
  • 100 g de cascaval ras
  • 5 oua

Mod de Preparare:

  • Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Quiche Lorraine
  • Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider intre 15-30 de minute.
  • Costita si sunca se taie cubulete mici, ceapa de asemeni marunt, se va pune unt si ulei in tigaie si vom sota ceapa,
  • Dupa care adaugam costita, dupa ce acestea sunt sotate se vor scoate pe servetele absorbante si vom sota sunca care va fi scoasa separat.
  • Separat vom amesteca 400 de ml de smantana 32% grasime cu 100 g de cascaval ras se amesteca bine si se vor mai adauga in aceasta compozitie 5(cinci) oua intregi.
  • Scoatem aluatul de la frigider, luam o forma de tarta  pe care o vom unge cu unt si tapeta cu faina dupa care vom forma blatul pentru tarta noastra
  • Etape intermediare:

  • Vom intinde aluatul si il vom intepa cu o funculita dupa care il vom la la cuptor la T 180°C 15 minute. Dupa acest timp vom scoate tarta si vom adauga compozitia de ceapa, sunca, costita si compozitia din oua, smantana si cascaval
  • Din aluatul de tarta am oprit material pentru orna quique-ul nostru cu bare longitudinale si verticale de aluat ca in imaginile alaturate.
  • Vom da iarasi la cuptor la T 180° C,  aproximativ 25-30 de minute, verificati.
  • Va voi atasa fotografii si de la examenul care l-am sustinut si am avut de preparat evident Quique Lorainne.
  • Pofta Buna


Lasă un răspuns