Supa-Crema de conopida Dubbary
Aceasta supa este atribuită contesei Dubarry, amanta regelui Ludovic al XV-lea. Se spune că ea a fost cea care a bucurat curtea franceză cu cunoștințele ei despre gatirea conopidei. Iar prin influenta ei a fost raspandita la palat aceasta reteta. Deci zic sa gustam niste bucate regale. Aceasta reteta ne-a fost predata de Executive chef cu stea Michellin, David Contand.
Praz partea alba 200 gr,
Cepa 100gr,
80 de grame de unt si 20 ml ulei
80 de grame de faina,
1 litru de stoc
1 litru de lapte,
1 conopida potrivita(aproximativ 1-1,5 kg)
Mod de preparare:
Spalam bine prazul si ceapa si il vom taia in bucati mici. Punem o tigaie in care adaugam unt si ulei si
sotam prazul si ceapa. Adaugam sare ca sa scoata apa. Lasam sa devina translucide dupa care adaugam faina aproximativ 2 linguri si putin.
Adaugam si 1 litru de stoc si punem si lapte aproximativ 500-700 de mililitri.
Asteptam putin si punem floretele de conopida, fierbe aproximativ 30 de minute, daca este inca tare continuati fierberea.
Se pune capacul sa fiarba mai repede si uniform.
Dupa ce a fiert se va blenda, adaugam piper alb, conopida si putin lichid dupa care adaugam nucsoara si smantana 200 ml 35% grasime si mai putem sa punem lapte suplimentar.
Se strecoara bine,
Separat in 300 ml de lapte cald se pune 1 lingura de lecitina de soia praf si cu un blender vertical trebuie sa faca o spuma pe care o luam cu lingura si o punem peste, asa se va servi.
Décor putem folosi si praz crispy sau chips de parmesan, ca in imaginie alaturate.
Pofta buna



Lasă un răspuns