Creveti cu sos de usturoi, vin si rodii
Ingrediente:
½ capatana de usturoi,
Unt, ulei pentru sotat,
120 g ardei tricolor,
Ceapa verde,
1 rosie,
Vin, Concentrate de rodie
Semintele de la ¼ de rodie,
Boia afumata si busuioc.
Mod de preparare:
Am cumparat 2 caserole de creveti a 200 g. In fiecare sunt cate 12 creveti. Am trecut la curatarea acestora. Am taiat pe spatele crevetilor si am scos cochilia, dupa care am scos acel mat albastrui si am clatit in apa sa nu ramana mizerie. Am tamponat cu servetele absorbante ca sa indepartez surplusul de apa.
Am taiat cubulett ardeiul, am pisat usturoiul si am taiat si rosia in cubulete.
Intr-o tigaie non-aderenta, am adaugat unt si ulei, dupa care am adaugat creveti. Am lasat cat sa prinda culoare si i-am intors pe partea cealalta, atunci am adaugat si usturoiul pisat. Am lasat sa se soteze si pe partea cealalta si am adaugat ardeiul, timp in care am adaugat si 1 polonic de stoc. Pe acesta(stocul) l-am facut din capetele si cochiliile de la creveti.
Am lasat sa fiarba la foc mic. Acum am adaugat, sare si boia. Ulterior am adaugat si rosia cubulete. Cand a scazut suficient se adauga si vinul alb aproximativ 100 ml. Atunci se pune si putin concentrat de rodie, semintele de rodie si ceapa verde tocata.
Daca vedem ca a scazut prea mult mai putem adauga stoc. Gustam, daca doriti puteti adauga si piper.
La final am adaugat busuioc.
Pofta buna.
Lasă un răspuns