Tocanita de porc

3 octombrie 2024

Tocanita de porc,

Ingrediente:

3 felii de piept de porc aproximativ 500 g,

2 cepe,

4 cartofi,

1 morcov,

3 catei de usturoi,

2 ardei,

Cimbru,

Boia afumata,

Pasta de tomate,

Sare si Piper,

Ceapa verde

Ulei.

Mod de preparare:

Dupa ce am am cumparat carnea am marinat-o. Intr-un vas am adaugat putin ulei, praf de usturoi, boia afumata, cimbru si sucul de la jumatate de portocala. Cu aceasta marinada am masat carnea si am lasat-o in frigider pentru doua ore. In acest timp am avut de pregatit legumele, dupa cum urmeaza.

Am caratat cartofii si i-am taiat in 6, am taiat ceapa si morcovul cubulete  marunte, am pisat usturoiul si am taiat ardeiul fasii.

Punem la sotat ceapa in putin ulei si lasam pana devine aurie, dupa adaugam morcovul si ustoroiul. Atentie sa nu ardeti usturoiul, adaugati stoc de legume cat sa acopere si lasati sa fiarba la foc mic.

Separat intr-o tigaie punem ulei sic and s-s incins uleiul punem bucatile de carne taiate in bucati, lasam sa se soteze pe ambele parti dupa care le vom adauga peste legumele noastre sotate. Adaugam si ardei. Dupa aproximativ 10-15 minute adaugam si cartofii si completam cu stoc cat sa fie treisferturi acoperita mancarea. Lasam sa fiarba. Putem face mancarea si la cuptor dar si deasupra pe dura aragazului. Adaugam condimentele(cimbru si inca putina boia afumata, sare) iar cu 10 minute inainte de final adaugam ceapa verde si pasta de tomate.

Pofta Buna


Lasă un răspuns