Evantai de mere calde pentru 10 portii

20 ianuarie 2023

Evantai de mere calde pentru 10 portii

Ingrediente:

1 kg de mere,

150 g de zahar,

200 g de unt,

50 g de cognac,   

150 g vanilie inghetata / sau crema de mascarpone cu zahar si fructe de padure,

Mod de preparare:

Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute(marul taiat in 8).

Intr-o tigaie se pune 100 g de unt jumatate din cantitatea de zahar si se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

Restul de unt si zaharul se va flamba cu cognac la foc moderat, se aseaza merele pe farfurie, inghetata / crema in mijloc si am folosit un décor din zahar topit(angel hair).

Acesta se va confectiona aproximativ in momentul serviri daca nu, se va lasa si nu mai arata foarte bine.

Pofta buna


Lasă un răspuns