Gogosari si conopida in otet,
Ingrediente:
6 kg de gogosari,
2 conopide potrivite,
½ de varza rosie,
1,5- 2 litri de otet,
2,5-3 litri de apa,
Boabe de mustar,
Boabe de piper,
Frunze de dafin,
Condiment de muraturi,
sare,
zahar,
hrean
Mod de preparare:
Se spala bine gogosari, se curata de cotor si se taie in fasii mai groase. Separat facem o saramura dupa cum urmeaza: punem la 2,5-3 litri de apa, 1,5-2 litri de otet, 10 lingurite de zahar si 5 lingurite de sare. Nu este o reteta batuta in cuie este baza, daca voua va place mai dulce mai adaugati zahar daca nu vreti sa fie asa acri mai reduceti din cantitatea de otet. Gustati de fiecare data si mai adaugati ce considerati ca mai trebuie. Atentie adaugati treptat otetul.
Baza este la 2litri de apa=1litru de otet, pentru 3kg de gogosari. Asa ca mariti cantitatea daca aveti mai multi gogosari ca mine.
Punem apa si otetul la fiert, adaugam condimentele, hreanul, sarea si zaharul si lasam sa dea in clocot. In acest timp vom adauga pe rand fasiile de gogosari, nu trebuie sa le ingramaditi, le veti face treptat si veti repeta aceasta operatiune de cate ori este nevoie.
Dupa ce a-ti oparit gagosarii si conopida, la sfarsit am oparit si ½ de varza rosie, acestea le lasam in asteptare, cat sa se raceasca sa le putem introduce in borcane, care au fost sterilizate anterior.
Pe rand am pus gogosarii, alte borcane gogosari cu conopida si am pus si doua borcane conopida cu varza rosie cum veti vedea in video-ul alaturat si fotografii.
Sper sa va placa reteta si sa incercati.
2 Comments
Super fac și rețetă ta.Multumesc Nico😘
Multumesc multtttttttttttttttttttt