Aripioare picante de pui,
Aceasta reteta se prepara rapid si se mananca si mai rapid. Un deliciu si pot spune clar nu are prea multe calorii. merge inainte de sarbatori, deoarece dupa aceea purcelusul este vedeta.
Ingrediente:
0,500 g de aripioare de pui,
praf de usturoi,
boia afumata si o 1 lingurita de boia iute,
piper,
cimbru,
faina,
sare,
putin ulei,
1 lingurita rasa de bicarbonat,
susan pentru dressing,
ceapa verde.
Se spala si se sterg de excesul de apa aripioarele, acestea se pot taia in doua. Se ung cu foarte putin ulei, amestecam ingredientele uscate si se formeaza o marinada prin care se vor trece aripioarele. Trecem aripioarele prin aceasta marinada si dam la frigider pentru 30 de minute. Intre timp preancalzim cuptorul si vom scoate aripioarele din frigider.
Acestea se vor pune pe un gratar, pe o tava in care am pus putina apa si vom da la cuptor pentru inceput pentru 30 de minute la 180-190 de grade C. dupa expirarea timpului scoatem si intoarcem aripoiarele si pe cealalta parte.
Acestea vor deveni crocante de la temperatura ridicata, cat si de la bicarbonat. Nu este nici un pericol pentru organism.
Dupa expirarea timpului, scoatem si lasam sa se raceasca, timp in care ne putem apuca sa facem noi sosul sau se poate servi si cu sos cumparat. Eu am avut un sos picant-acrisor cu seminte de susan. Am servit acestea alaturi curcus cu lamaie plus rodie si ceapa verde, precum se vede si in imaginile alaturate.
Pofta buna.
Lasă un răspuns