Tigaie picanta,
Ingrediente:
150-200 grame de de piept de pui,
½ ardei gras rosu
½ ardei gras verde
1 ceapa,
2-3 fire de ceapa verde,
1 morcov,
1 dovlecel,
½ de vanata,
2 catei de usturoi,
Sare, piper, cimbru, boia afumata,
6 rosii cherry,
1 ardei iute,
Cascaval ras,
Ulei.
Mod de preparare:
Se pune pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa julien, morcovul bastonase si ardei fasii. Se rade usturoiul. Se pune o tigaie pe foc in care am pus putin ulei.
Adaugam prima ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul. Lasam sa se soteze. Verificam daca pieptul de pui este fiert. Daca este fiert se scoate si se va taia in fisii subtiri. Acestea se vor adauga peste legumele noastre in tigaie.
Dupa ce si pieptul de pui a prins culoare de la legume vom pune un polonic de lichid peste ele (din apa in care a fiert pieptul de pui). Lasam la foc mic sa fiarba. In acest timp vom taia dovlecelul, vanata si ardeiul iute. Verificam morcovul sa fie patruns deoarece el este cea mai tare legume. Daca este aproape patruns atunci vom adauga si dovlecelul, vanata si ardeiul iute. Gustam.
Potrivim de sare. Adaugam restul condimentelor si gustam.
Va mai trebui cu siguranta sa mai adaugam inca un polonic de lichid, daca necesita mai mult adaugati, dar faceti aceasta operatiune treptat.
Lasam la foc mic. Adaugam si rosiile cherry taiate in 2 sau in 4. Cand observam ca legumele sunt patrunse, dar nu trebuie sa fie foarte fierte trebuie sa fie un pic al dente si de asemeni observam ca nu mai este lichid in exces ci a scazut atunci adaugam si cascavalul ras deasupra si ceapa verde.
Lasam cat sa se topeasca cascavalul si putem servi.
Pofta Buna.
Lasă un răspuns