Muschi de porc in foietaj
Ingrediente:
- 600-700 g de muschiulet de porc
- 2 cutii de ciuperci
- 1 cutie de pateu
- 5-6 catei de usturoi
- 2 cepe
- 100 g unt
- 100 ml de vin alb
- 100 ml de smantana lichida
- sare,
- piper,
- rozmarin,
- ulei
- 10 bobite de mazare
- hartie de copt
- aluat frantuzesc 800 g
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se scurg si se toaca, se curata cele doua cepe.
Se toaca marunt si se pun in unt la sotat, cand ceapa este aurie se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu.
Dupa ce acesta a fost absorbit se pune vinul alb si se continua fierberea adaugandu-se si putin rozmarin.
Dupa ce si vinul a fost absorbit se adauga smantana, se sareaza si pipereaza, dupa care se vor lua de pe foc, trebuie sa nu mai aiba lichid.
Separat pregatim muschiul, se fac mici incizii in care se introduc cateii de usturoi taiati in feliute subtiri.
Se sareaza, pipereaza, se trage la tigaie pe fiecare parte cateva minute, dupa care lasam sa se raceasca.
Se va unge muschiuletul cu pateu de ficat, pe toate partile.
Se ia foietajul, se-ntinde, in acest timp dam muschiul prin ciupercile tocate(va face aderenta cu pateul si se vor lipi bine)
Il asezam pe aluat daca mai raman ciuperci le punem de jur imprejurul muschiului, dupa care rulam strans si infasuram muschiuletul in foietaj.
Se bate oul si se va unge cu el deasupra pe foietaj.
Eu am decupat din aluatul ramas frunze in foetaj si le-am atasat si frunzele au fost date cu ou si am facut mici incizii pe frunze ca niste nervuri.
Am pus si cateva boabe de mazare.
Cuptorul este preancalzit, muschiul se va pune intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune muschiul si se verifica aproximativ se lasa 45-50 de minute.
Eu il voi servi cu garnitura de cartofi Duchesse si ca salata cu ardei kapia umpluti cu varza rosie sau cu pepenasi murati.
POFTA BUNA






Lasă un răspuns