Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura

3 octombrie 2022

Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura

Ingrediente:

    • 600 g de piept de porc,
    • 300 g de morcovi,
    • 6 fire de sparanghel,
    • 150 g zmeura,
    • 100 ml de vin rosu sec,
    • 50 g de zahar,
    • 2 ridichii,
    • juice de la 1/2 de portocala,
    • 100 g de unt,
    • 2 bucati de ghimbir,
    • 3 catei de usturoi,
    • 50 g de mazare.

      Pt glazura:

    • 1 fir de usturoi,
    • 1/2 de ardei iute,
    • 1/2 de portocala juice,
    • 100 ml pasta de tomate,
    • 30 g de zahar brun,
    • 30 ml otet balsamic, sare, piper,cimbru.


      Pt decor:

      seminte de susan negru, ceapa verde, marar.

      Mod de preparare: 

    • Punem o oala cu apa la fiert, in aceasta adaugam cei 3 catei de usturoi feliati si o bucata de ghimbir curatata si taiata fasii, adaugam si sare.
    • Suparat luam bucatile de piept de pui de spalam si le tamponam de excesul de apa, dupa care le punem la fiert aproximativ 20-25 de minute.
    • Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura
    • In alta oala punem la fiert morcovii dupa ce i-am curatat, spalat si taiat in bucati.
    • Adaugam si a doua bucata de ghimbir feliata sa fiarba impreuna cu morcovii.
    • Adaugam si sare, acoperim vasul si lasam sa fiarba.
    • Dupa ce am curatat sparanghelul acesta se va blansa 50 de secunde dupa care se va scoate se se va pune apa cu gheata, urmand a se trage la tigaie in putin unt.
    • Punem zmeura cu zaharul la fiert si adaugam si vinul dupa care saram si lasam la fiert pana se reduce.
    • Dupa ce are consistenta dorita se blendeaza si se va strecura pemtru a indeparta semintele de la zmeura.
      Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura

      Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura

    •  Punem la fiert si mazarea, dupa se este fiarta se va trage in unt, saram si gustam.
    • Scoatem morcovi si ii punem in robot cu putin lichid in care au fiert si mixam bine, trebuie sa aibe o consistenta moale, daca mai trebuie mai adaugam lichid si saram.
    • Cand este gata il vom pune in tigaie si vom adauga un cub de unt pentru cremozitate.
    • Gustam si asezonam daca mai trebuie.Ridichiile le feliem la mandolina si se vom marina in suc de portocala.

Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura

  • Scoatem carnea vom indeparta osul daca are si vom porni gratarul, vom unge cu o pensula pe toate partile bucatile de carne.
  • Cu glazura formata din: 1 fir de usturoi, 1/2 de ardei iute, 1/2 de portocala juice, 100 ml pasta de tomate, 30 g de zahar brun, 30 ml otet balsamic, sare, piper, cimbru si le vom pune pe gratar.Dupa ce sunt facute pe o parte se intorc si pe cealalta parte. Cand avem toate ingredientele gata aranjam farfuria ca in imaginile alaturate si decoram cu elementele de decor.Pofta Buna.

Lasă un răspuns