Muschiulet de porc servit cu Bok Choy
Ingrediente:
300 gr muschiulet de porc,
Ulei,
Unt
Sare, piper, cimbru,
O capatana usturoi,
100 ml vin alb sec,
Sos de soia,
Ghimbir 0,5 cm (ras),
Ceapa rosie,
Seminte de rodie si 1 lingura de extract,
Ceapa rosie,
Mustar Dijon cu seminte(sau cu boabe de mustar),
O portocala,
Cognac.
Mod de preparare:
Pregatim o tigaie mai mare sau un wok, adaugam ulei sic and acesta s-a incins punem muschiuletul de porc. Acesta trebuie sa prinda culoare pe toate partile dupa care il vom introduce la cuptor pentru 20-25 de minute. 
In tigaie se adauga usturoi, cimbru si segmenti de la portocala, aceste se vor adauga doar dup ace a prins culoare carnea noastra. Lasam cateva minute dupa care vom flamba, adica vom pune cognac iar acesta va lua foc datorita gradului mare de concentratie a alcoolului.
Dupa aceea dam la cuptor. Curatam si spalam Bok Choy, dupa care il vom taia in jumatate. Aceasta se va pune in tigaie cu putin unt si ulei, dupa ce a prins culoare adaugam ghimbir, usturoi ambele rase si sos de soia. Completam cu putina apa si lasam sa fiarba inabusit pana se-nmoaie bulbul. Scoatem pe o farfurie dupa ce s-au facut iar in sosul rezultat adaugam extractul de rodie si o lingurita de mustar, se amesteca si se lasa sa scada pana are consistenta dorita. 
Separat taiem o ceapa rosie in 4-6 si o punem pe gratar.
Décor germeni de ceapa si seminte de rodie.
Se serveste ca in imaginile alaturate.



Lasă un răspuns