Muschiulet de porc servit cu Bok Choy

11 iulie 2023

Muschiulet de porc servit cu Bok Choy

Ingrediente:

300 gr muschiulet de porc,

Ulei,

Unt

Sare, piper, cimbru,

O capatana usturoi,

100 ml vin alb sec,

3 bucati de bok choy,                                                                   

Sos de soia,

Ghimbir 0,5 cm (ras),

Ceapa rosie,

Seminte de rodie si 1 lingura de extract,

Ceapa rosie,

Mustar Dijon cu seminte(sau cu boabe de mustar),

O portocala,

Cognac.

Mod de preparare:

Pregatim o tigaie mai mare  sau un wok, adaugam ulei sic and acesta s-a incins punem muschiuletul de porc. Acesta trebuie sa prinda culoare pe toate partile dupa care il vom introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.

In tigaie se adauga usturoi, cimbru si segmenti de la portocala, aceste se vor adauga doar dup ace a prins culoare carnea noastra. Lasam cateva minute dupa care vom flamba, adica vom pune cognac iar acesta va lua foc datorita gradului mare de concentratie a alcoolului.

Dupa aceea dam la cuptor.  Curatam si spalam Bok Choy, dupa care il vom taia in jumatate. Aceasta se va pune in tigaie cu putin unt si ulei, dupa ce a prins culoare adaugam ghimbir, usturoi ambele rase si sos de soia. Completam cu putina apa si lasam sa fiarba inabusit pana se-nmoaie bulbul. Scoatem pe o farfurie dupa ce s-au facut iar in sosul rezultat adaugam extractul de rodie si o lingurita de mustar, se amesteca si se lasa sa scada pana are consistenta dorita.

Separat taiem o ceapa rosie in 4-6 si o punem pe gratar.

Décor germeni de ceapa si seminte de rodie.

Se serveste ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna


Lasă un răspuns