Muschiulet de porc servit cu orez in varianta chinezeasca, 
Ingrediente:
300 g de muschiulet de porc,
1 cana de orez,
1 ceapa,
1 morcov,
100 g de mazare,
100 g de ananas,
100 g de ardei gras,
2 fire de ceapa verde,
Ulei,
Sos de soia, sos dulce acrisor,
10 ciuperci Champignon.
Mod de preparare:
Spalam bine orezul, curatam si taiem legumele si carnea in cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam cuburile de carne, ulterior adaugam si ceapa tocata marunt. Punem la fiert morcovul si mazarea cu un praf de sare. Taiem ardeiul gras marunt si il vom pune in tigaie peste carne si ceapa care se soteaza, adaugam si cateii de usturoi rasi.
Taiem si ananasul( de la cutie) in cubulete si il vom adaugam mai catre final.
Punem orezul la fiert, la o masura de orez aproximativ 2 ½ – 3 masuri de supa de legume, adaugam si ciupercile punem un praf de sare si lasam sa fiarba.
Cand morcovul este fiert se scoate si se taie in cubulete si de asemeni adaugam si mazarea fiarta. Adaugam sos de soia, dar atentie sa nu adaugati si sare si punem si sos dulce acrisor, lasam sa se intrepatrunda aromele.
Cand orezul este fiert se va trece din vasul de fierbere in tigaie, adaugam si ananasul si se va lasa sa se combine cu restul ingredientelor. Taiem ceapa verde in stil asiatic si de asemeni facem o omleta din 1-2 oua.
Aceasta se va taia fideluta dupa ce aste gata si se va adauga la sfarsit la fel ca si ceapa verde. Merge acompaniat cu un vin alb sec: Chardonnay sau Cabernet Sauvignon, recomand cele de la Purcari.
Lasă un răspuns