Papardele cu piure de mazare si creveti,
Ingrediente pentru paste pentru doua portii:
1 ou,
100 g de faina,
putina apa daca aluatul nu este suficient de maleabil,
sare,
150 g de mazare,
2 catei de usturoi,
50 ml de smantana lichida,
sare,
4 bucati creveti,
putina sare,
cascaval ras,
ciuperci champignon cate vreti voi,
100 g de bacon,
ulei si un cub de unt.
Mod de preparare:
Pregatim aluatul pentru paste si il dam 30 de minute la frigider, dupa care se scoate, se intinde si se trece prin masina de paste de mai multe ori dupa, care vom taia aluatul la marimea corespunzatoarea. Punem pastele pe suport de paste si lasam sa se usuce 10 minute.
In acest timp pregatim piureul de mazare, punem mazarea la fiert in apa cu sare.
Cand aceasta este fiarta se va scoate. Vom pune in blender si blendam bine. Intr-o tigaie punem putin unt si ulei si punem pe foc, adaugam usturoiul pisat bine si vom adauga si lichidul rezultat din blendarea mazarei. Adaugam sare si smantana lichida. Lasam pana se leaga putin. Luam de pe foc si vom trece acest piure mai lichid prin sita.
Decorticam crevetii si vom scoate acel mat de gunoi, ii vom cresta pe spate dupa care ii vom sota pentru cateva momente in ulei si unt si vom adauga si un catel de usturoi pisat bine.
Punem o oala cu apa si putina sare la foc, cand apa ajunge la punctul de fierbere vom adauga pastele. Pastele proaspete fierb mai repede decat pastele uscate asa ca atentie sa nu le fierbeti prea mult.
Cand acestea sunt gata se vor scurge de apa si se lasa in asteptare. Pregatim un wok sau o tigaie mai incapatoare.
Adaugam ciupercile prefierte, sotam baconul. Cand acestea sunt facute suficient vom adauga pastele, peste acestea adaugam piureul de mazare, daca mai trebuie mai adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele, lasam sa se combine aromele, la final adaugam si cascavalul ras, lasam sa se topeasca si putem lua de pe foc.
Preparatul nostru se serveste cu crevetii montati deasupra pastelor si decor de germeni.
Se serveste alaturi de un Chardonnay alb, sec.
Pofta buna.
Lasă un răspuns