Placinta de spanac cu diferite branzeturi
Aceasta reteta este a prietenei mele Reli, am gustat la ea si mi-a placut maxim. Asa ca am trecut la treaba sub atenta ei supraveghere si rezultatul a fost pe masura. 
Ingrediente:
900 gr de spanac congelat,
250 gr branza telemea,
150 gr branza cu busuioc,
1 1/2 cutie de crema de branza
4 linguri de smantana,
50 gr de unt,
4-5 oua,
150 gr sunca,
sare, piper, boia iute
mozzarella optional.
Mod de preparare:
Intr-un vas punem apa si sare si adaugam spanacul. Lasam sa fiarba bine si il scurgem bine de apa. Daca mai trebuie il vom mai toca.
Separat in alt vas punem crema de branza, branza sfaramata, amestecata cu ouale, sunca taiata bastonase.
Amestecam bine. Dupa aceea adaugam spanacul scurs bine de apa si tocat, smantana si untul cubulete. Potrivim de sare, piper si boia iute.
Luam o tava o ungem cu putin ulei si punem o foaie de hartie de copt. Adaugam compozitia noastra si dam la cuptor 45 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.
In ultimele 10 minute, adaugam optional mozzarella rasa, cat doriti dumneavoastra. Atentie la sare, deoarece branza este sarata.
Daca vi se pare ca nu este facuta faceti testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata inseamna ca placinta noastra este gata daca are compozitie pe ea mai trebuie lasata 10 minute suplimentar.
Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceassca dupa aceea se poate taia si servi ca in imaginile alaturate, cu smantana si germeni.
Mie mi-au iesit 10 portii din aceasta cantitate.
Pofta Buna.


Lasă un răspuns