Somon cu legume si ulei aromatizat,
Este una dintre retetele mele preferate. Somonul este wow, indiferent de metoda de preparare: prajit, pe gratar sau la cuptor iar ca garnitura se poate acompania cu: orez, sparanghel, diferite piureuri si nu in ultimul rand legume. Asa ca sa trecem la treaba.
Ingrediente:
Garnitura:
¼ dovlecel galben,
¼ zucchini,
¼ dovlecel
½ de ardei gras rosu.
Ulei aromat: 1 legatura de marar, ulei, sare.
¼ mango,
Seminte de susan negru,
Ulei, unt, sare,
2 catei de usturoi,
Cimbru.
Mod de preparare: Cu ajutorul unui peeler, taiem legumele enumerate la garnitura, dupa ce acestea au fost spalate si uscate. Acestea vor fi taiate in panglici subtiri. Punem intr-o tigaie non aderenta putin ulei si adaugam catelul de usturoi zdrobit. Punem legumele peste si sotam la foc iute, adaugam cimbru sis are.
Legumele nu trebuie sa fie moi ci trebuie sa isi pastreze textura. Scoatem legumele si le lasam in asteptare.
In alta tigaie punem unt si ulei si vom trece la prajirea pestelui dupa ce a fost in prealabil asezonat. Se pune in tigaie cand aceasta este incinsa cu pielea in jos si tinem putin apasat sa fie bucata plata. In tigaie adaugam celalalt catel de usturoi si o crenguta de cimbru. In laterala pestelui se vede cand acesta se gateste deoarece se albeste. Intoarcem si pe cealalta parte si lasam sa se faca. Scoatem pestele pe servete absorbante pentru a inlatura excesul de ulei.
Pregatim uleiul aromat, punem intr-un robot de bucatarie mararul adaugam sare si ulei si blendam bine, dupa care trecem prin sita.
Curatam mango de coaja si taiem cateva felii in bare subtiri, decoram pestele si punem seminte de susan negru in varf. Decoram ca in imaginile alaturate.
Daca nu va plac legumele in acest fel, puteti servi cu diferite piureuri sau cu orez sau sparanghel este in functie de gusturile dumneavoastra.




Lasă un răspuns