Gogosi
Aceasta este o reteta tare draga mie. Mi-a fost predata de matusa mea Victoria(Tori) si de cate ori pregateam aceste gogosi cu ea, mirosea asa de frumos ca toti vecinii pofteau, asa ca in acea zi se manca gogosi la noi pe scara.
Si acum cand fac gogosi ma gandesc cu drag la ea si impart gogosi pentru sufletul ei.
Ingrediente:
2 cuburi de drojdie de bere/ 7 x 2=14 gr grojdie uscata
100 lapte
2 oua
500 g de faina, nu punem toata faina odata.
100 ml de ulei, 100 g zahar,
Ulei pentru a praji gogosile(baie de ulei)
100 zahar pudra pentru a pudra
3-4 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pune putina faina, se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut,sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca.
Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat(coca), aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul. Se lasa minum o ora la dospit la caldura, dar nu in exces.
Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 30 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in baie de ulei.
Dupa coacere se pudreaza si se servesc. Suplimentar am adaugat si putin sos de ciocolata. Mi-au iesit din aceasta compozitie 28 de gogosi.
Pofta Buna



Lasă un răspuns