Hummus cu sfecla

14 ianuarie 2024

Hummus cu sfecla

Auzisem de mult de aceasta reteta si am zis sa incerc si eu deoarece era delicioasa, evident ca am facut cateva mici modificari.

Ingrediente,

1 cutie de naut prefiert de 400 gr,

2 sfecle mici prefierte,

3 catei de usturoi,

sare,

suc de lamaie,

o mandarina,

2-3 linguri de tahini,

ulei de masline,

apa.

Decor: naut, praf de sfecla si diferite seminte

Mod de preparare:

Aceasta reteta se poate prepara cu naut si sfecla proaspata dar la fel de bine se poate folosi naut si sfecla gata prefiarta, timpul de preparare se reduce mult si gustul nu are de suferit. Am pregatit in ambele feluri si il prefer pe cel cu nautul prefiert.

Deci scurgem nautul de lichid si il punem in robot, taiem sfeclele in 4-6 bucati si le adaugam si pe acestea. Radem usturoiul si adaugam si pasta de susan, incepepand blendarea.

Treptat adaugam sare, ulei si sucul de lamaie, dupa care gustam. Adaugam treptat apa si daca mai trebuie si suc de lamaie. Pentru un gust fructat am adaugat si o mandarina si am blendat bine.

Am completat cu inca putina sare si deja hummusul era gata doar astepta sa fie mancat, ceea ce am si facut.

Am decorat cu naut si seminte si dupa care am facut fotografiile si am trecut la treaba.

Va urez pofta buna, acum urmeaza cat de curand hummusul cu avocado.


Lasă un răspuns