Vanata Impanata cu carne tocata

22 septembrie 2022

Vanata Impanata cu carne tocata

Aceasta reteta este o specialitate turceasca. Atat de tare mi-a placut incat am invatat sa o prepar si acum va voi invata si pe voi.

De aceea am spus calatorie si bucatarie, asa invatam lucruri noi si ne marim orizontul atat cultural cat si gastronomic.

Ingrediente:

  • 4 vinete potrivite
  • 300 gr carne tocata vita
  • 2 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 2 rosii galbene
  • 100 gr ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml suc tomat,
  • cimbru
  • ulei, sare, piper,

Mod de preparare:

Se taie ceapa fin si se pune la calit impreuna cu carnea tocata, usturoiul zdrobit, cimbru si un pic de suc tomat, vinetele(2) se taie in 1/2 si se pun la cuptor intr-o tava pentru a se coace, se lasa 15-20 minute se incearca se scot cand sunt gata.

Dupa ce sunt coapte se scot de la cuptor si cu ajutorul unei linguri, luam miezul si il adaugam in amestecul initial langa carnea tocata, mare atentie nu puneti mult ulei.

Separat celelalte 2 vinele se feliaza foarte subtire la feliator(longitudinal) si se calesc in ulei cat sa se inmoaie si se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura surplusul de ulei. Separat se taie rosiile cele de culoare rosie si cele galbene si se pun deoparte.

Cand amestecul este gata se ia de pe foc. Se ia un inel de metal si se pun vinetele taiate longitudinal, se pun din interiorul cercului de metal compozitia rezultata se acopera cu feliile de vinete iar pe deasupra se orneaza cu cubuletele de rosii de jur imprejur se pun felii subtiri de ardei verde.

Inelul de metal care a fost suportul vinetelor se indeparteaza, Iar canata astfel rezultata se mai da la cuptor 10 minute. Acesta reteta are atat influente frantuzesti cat si turcesti.

Pofta Buna


Lasă un răspuns