Zacusca a la Nico
Ingrediente:
5 kg de vinete
2 kg de rosii
1 kg de gogosari
3 kg de ceapa
4 capatani mari de usturoi
1 l ulei
sare, piper, foi de dafin
Mod de preparare: Vinetele se pun pe tabla la copt sau cel mai bine se coc pe gratar in curte. Se coc pe toatele parti cand sunt gata se iau de pe foc, se lasa 5-10 minute in asteptare, dupa care se trece la curatatul pielitei vinetei. La fel de bine se pot taia si longitudinal in 2 parti si se pot pune in tava la cuptor la copt. Ardei i-am copt pe gril, gogosarii i-am tocat marunt si rosiile le-am taiat in jumatate , dupa care se trec prin masina speciala pentru suc, pentru a nu putea trece si semintele.
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit, destul de mare care va trebui sa incorporeze toata compozitia. Dupa ce ceapa este aurie se adauga vinetele care au fost scurse si tocate in prealabil, ardeii care au fost curatati de piele si deasemeni tocati, Tocam bine si usturoiul si il vom adauga. Adaugam si 5 frunze de dafin. 

Deci se adauga, vinetele si ardei, gogosarii peste ceapa, si se da la cuptor. Dupa aproximativ o ora se adauga si sucul de rosii si se continua fierberea la cuptor. Zacusca va trebui sa incorporeze aproximativ 1 litru de ulei.
Eu am lasat-o la cuptor aproximativ 4 ore, dupa care am scos cratita din cuptor. Am sterilizat borcanele si capacele si am pus compozitia.
Am pus borcanele umplute intr-o cratita in care am pus apa si am continuat fierberea inca 30-45 de minute pe flacara aragazului.
Cand se racesc se scot se sterg li se vor pune etichetele si se dau la loc racoros. Am pregatit aceasta reteta in UK cat am stat acolo si chiar am comercializat, englezii fiind incantati de preparatul meu.
Pofta Buna
Timp de pregatire 4 ore





Lasă un răspuns